суботу, 20 грудня 2014 р.

GPS навігація на Android пристроях

Ще зовсім не давно, років 10 назад, для орієнтування на місцевості переважно користувалися картою, компасом, вміли визначати азимут і рухатися по ньому. Електронні прилади навігації, в більшості випадків, були не доступні простим смертним.
Сучасні технології значно спростили, зробили набагато доступнішим і точнішим процес орієнтування. Завдяки GPS навігації (англ. Global position system  - Глобальна система позиціонування), зараз кожен може себе відчути штурманом, провідником, чи першовідкривачем, маючи у своєму розпорядженні смартфон, який підтримує функцію GPS. Отже, дана тема буде присвячена опануванню функції GPS на вашому розумному телефоні, який працює на операційній системі Android
Другу частину цієї теми можна знайти, клікнувши сюди


Відразу зроблю ліричний відступ і внесу ясність - наявність GPS  і вміння ним користуватися не означає, що у вас автоматично з"являються туристичні навички (якщо їх не було), вміння поводитись в екстремальних ситуаціях, вміння виживати в не домашніх умовах, зрештою, вміння орієнтуватися на місцевості (акумулятори і батареї завжди розряджаються в найнеобхідніший момент), тому перед тим як вирушати до глухих і диких місць, які ви намітили на карті, подумайте чи ви до цього готові!