вівторок, 17 лютого 2015 р.

Ґаджина - Ребра - беккантрі

Цього року ми вже робили спробу покататися в цій чудовій місцині, але погода мала свої, відмінні від наших, плани. Тому, надихавшись цілющого повітря, і наслухавшись потужного вітру з снігом, спустилися в село, де ще потім з боєм проривалися до цивілізації, оскільки на дорозі утворилися потужні снігові замети, які не давали вільно проїхати - але то вже минуле, яке перетворилося в легенди і байки (:
Погода як дівчина - непередбачувана, але завдяки погоднім магам - метеорологам, ми маємо змогу побачити поведінку цієї примхливої панянки на декілька днів вперед. І от заглянувши в прогноз погоди на найближчі дні, бачимо, що природа планує нам подарувати безхмарну, безвітряну, приємну по температурі погоду - фантастика - як тут не поїхати катнути!!! Збираємося і їдемо!

1. Почнемо з космосу! Цирк між горою Ребра і горою Менчул


2. Перед тим як добратися до тих красот, в нас, традиційно, на цьому шляху стаються пригоди. Цього разу глибока калюжа, лід, і вузький проїзд. 

3. Засипали калюжу камінням, підставляли дошки,підсипали під колеса глину - з першого разу не допомогло - провалилися. На допомогу прийшов домкрат і ще пару камінців. Калюжа була форсована - успіх! Більше бистрецька дорога нам сюрпризів на цей раз не принесла. 

4. Ранок був неймовірним! Світло мінялося дуже швидко - ось - один і два

5.

5. Наші апартаменти

6. Піднімалися досить швидко, і коли вийшли з лісу то... аж роти повідкривали!

7. Заглиблюючись в цирк - роти відкривали ще більше. Від передчуття чудового катання текли слюні. (:

8. Йшли на скітурах, підйом долався легко, на крутих ділянка сніг подекуди був зафірнований, тому часом напружувалися (:

9. Оглянули знизу лінії спуску

10. В одному з кулуарів викопали сніговий шурф

11. перевірили стабільність снігових пластів. В цьому кулуарі він виявися не дуже стабільним, пішли в інший

12.

13. Вийшли на г. Ребра і проглядали свої лінії

14. Досліджуємо сніг

15. Погода сприяла підвищеній людяності на зимовій Чорногорі

16. День минув дуже швидко і насичено, пора повертатись.


І на завершення коротеньке відео одного з спусків



#ГориНаші бажають Вам чудової погоди, гарного снігу і БЕЗПЕЧНОГО катання!
Приєднуйтесь до нас!

11 коментарів :

  1. ай гарнезно!)) шкода на лижах/борді не стою.

    ВідповістиВидалити
  2. ох, які ж ці місця прекрасні в зимку

    ВідповістиВидалити
  3. Я би так повозився, моцна тєма той скітур)

    ВідповістиВидалити
  4. Один знайомий вуйко-пенсіонер недавно розказав про маршрут часів срср "По високих Карпатах" на 7-8 діб - Ясінянська турбаза - попри Менчул на Драгобрат (притулок "Едельвейс") - через Близниці на притулок "Перелісок" - Рахівська турбаза - вздовж Білої Тиси - вздовж річки Говерла до гуртожитку лісорубів (можливо вже не існує?) - до притулку "Брецкул" (був) під Брецкулом - наліво до перемички - урочище Козьмещик (притулок-філіал Ясінянської турбази "Говерла") - депо Зімір Ясінянської вузькоколійки - пересікання ряду паралельних невисоких хребтів, які йдуть з півдня на північ, спуск в Ясіня з сторони гори Костерівка. Потім здавали "залік" і давали значок "Турист СССР"))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. але то були трушні лижні походи, на тиждень) а зараз повозиться один день і кричить "скітур, скітур")
      Бери напиши книжку про скітур в Карпатах України з низкою ретельно спланованих маршрутів в теплих місцях, на 2-3 дні, на 5-7 днів, за міжвоєнної Польщі були такі маршрути (було купа тих схроніск), за совєтів теж було пару (були турбази з прокатом, "пріюти"), а за України тільки Бикавель)

      Видалити
    2. уу, а як же ж білий слон, білий слон ґаджина, смотрич, мармароси, то не та кількість шо була за польщі, ну але помаленьку, потихеньку, якось буде, бог добрий ((:

      Видалити