четвер, 21 січня 2016 р.

Місце Сили

Вже декілька років поспіль досить часто зустрічаю інформацію про гору Синиці, яка знаходиться поблизу Верховини. Звичайна, не висока, залісненна гора, ніби нічого особливого. Але це не зовсім так. По-перше, на вершині гори є природне геологічне утворення - глибока ущелина, утворена в пісковикових скелях, що вже сильно привертає увагу. По-друге - місце оповите суцільними легендами і містичними історіями. Воно має багато назв, місцеві називали це місце Фірткою, яка сполучала той (потойбічний) і цей світи, своєрідний портал. Також місце пов'язане з легендарним Довбушем і його опришками, саме тут, за легендами, опришки ховали свої скарби, тому ще одна назва цієї місцини - Довбушеві комори. Також є скупа інформація про те, що в часи Другої Світової за наказом Гітлера на Синиці було доставлено декількох тибетських монахів, для розкриття порталу. На перший погляд звучить як фантастика, і безглузді легенди, але хто його знає, що приховує від нас таємнича природа. Інформації в мережі про цю гору не так вже й багато, ось декілька джерел - дослідження Синиць в історичній ретроспективі і уфологічне бачення місця Сили
Отже, спускаємо на зелені води Карпатського моря наш корабель і відправляємось з друзями на пошуки Місця Сили, Порталу, Довбушевих комор..

1. Хвилі Карпатського моря


2. Штаб для планування і координування експедиції люб'язно надали друзі, які живуть на схилах гори Синиці.  

3. Відчалюємо з нашого порту 

4. Проходимо вже померлі порти, де видно тільки спогади їхнього бурхливого життя. Тут починається відкритий океан.

5. Шлях не легкий

6. Маяки сповіщають нам що ми на місці

7. І, ось він! Портал!

8. Виглядає вражаюче! Серединно-океанічний хребет Карпатського моря! Сила, яка виходить з нього відчувається всіма рецепторами. Скарби Довбуша не стали шукати, оскільки не взяли сумок куди їх складати. Ми ще туди повернемось.

9. Масив Синиці складається з 5 вершин. Медитували дивлячись на горизонти з Основної вершини. 

10. Пірнали в глибини, щоб побачити світ невидимий

11. І знову дивилися на горизонти, 

12. З місця Сили ми потрапили на Пуп Землі і це було прекрасне видовище! Наш провідник також перебував в стані блаженства. 


Мандруйте Карпатми, дивіться, слухайте, відчувайте, бережіть - вони Вас здивують безліччю своїх таємниць, і відкриють свої секрети!!


3 коментарі :

  1. О! Крутяк! Планую також туди поїхати. там в околицях Верховини-Вижниці взагалі безліч цікавих геоoб"єктів - скель, печер, відслонень. можна на тиждень заїхати і робити радіалки.

    гм... про океанську тематику карпат я писав ще в грудні...;))

    ВідповістиВидалити
  2. О, то там ніби той Дземброня недавно лазив в глибоку дзюру з колєґом, хтіли найти рижйо Довбуша)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. здав колись Дземброні злачну місцину, от він і промишляє там (:

      Видалити