вівторок, 16 липня 2013 р.

Блукання місцями, де давно не бував

Цього разу колєга запропонував поїхати відсвяткувати його ДН на Свидовець. Якщо не враховувати Близницю, то не був в тому районі років 7. Чесно кажучи, не дуже подобається мені туди ходити, оскільки хаос в розбудові Драгобрату і майже автобани на самому хребті з купою машин і людей - позбавляють мене відчуття відірваності від світу, ну, думаю, ви розумієте... Тим не менше погоджуюсь на поїздку, оскільки цікаво побачити, які зміни відбулись там. Маршрут прокладали на ходу. В планах було зайти кудись в район Догаськи, чи Трояски. Що з того вийшло, дивіться далі.

 
1. Погода була чудова



2. Їхали "Червоною рутою" до ст. Свидовець. Запам"ятайте - в Івано-Франківській області електричок немає!(: тут їздять дизель-поїзди - в народі - голуба стріла (коломийський напрямок) і червона рута (але чомусь їх перефарбували в синій). це так шоб, доїжджєючі знали((:


 3. До Драгобрату добрались швидко, оскільки добрий дядько взяв нас до своєї тюнінгованої "таблетки" ще майже на початку шляху, за шо йому велике дякую!(:


 4. Швиденько вибігли на Стіг. Поки бігли, я не міг надивуватись наскільки по-дурному (тупо!!!) забудовують там все! Повний хаос!


5. На вершині Стога побачили групу з трьох людей з якимось дивним обладнанням (з далеку).


 6. Як виявилось, то були радіолюбителі, які, власне, брали участь в чемпіонаті Укр. в цій дисципліні (ніколи навіть не знав, шо такі змагання існують (: ).


7. Цей дядечко гуру в команді, за спиною в нього не одні такі змагання і багато перемог. Команда з Рахова.


 8. Змагання тільки почались (а може ще і ні), ми застали процес монтування УКВ (FM) антени. На скільки я зрозумів, суть змагань полягає в тому, щоб зв'язатися з якомога більшою кількістю учасників.


 9. Антена готова, прийшов час роздивитися хто ще є в квадраті.


 10. Хлопці також вивчали місцевість, за допомогою карти, а ше дивились на овець, а ви їх бачите?((:


11. А я фоткав все шо видів


12. подивились, побалакали, та й рушили


13. Світло змінювалось дуже швидко


14. Масштабно


15. Андрій (іменинник) показував дивні фокуси!


16. але деколи щось йшло не так як треба(:


 17. Ми нікуди не спішили, тому могли повалятись у траві(:


 18. Видивлялись якісь такі візії


 19. і знову йшли


20.


21. Десь в тому місці де основна дорога йде на Догаську, а інша, ледь помітна стежка стрімко спускається в котел Ворожески, ми сіли подумати. Цей процес не зайняв багато часу, оскільки, побачивши багато автомобілів під Догаською, і НІКОГО на Ворожесці - почали спуск до озера.


22. Знайшли там ше трохи снігу, по якому я ше катнув на ногах(:

 
 23. колись я це озеро вже бачив з хребта, але не спускався до нього. Тому для мене це було неабияким відкриттям!!


24. Чистішого озера, я ше не бачив в Українських Карпатах!! Я був вражений - вода прозора, певно чистіша за сльозу, береги чисті, слідів перебування людей практично не видно, лишень де-не-де і ми тут самі!!! (правда не надовго..)


25. Озеро надзвичайно мальовниче і чисте. а взагалі то там є два озера - верхнє (на фото) і нижнє (менше, але також дуже чисте) і вони між собою сполучені. Перше що зробив - стрибнув у воду!! А вона просто неймовірна!


  26. А потім прийшли вівці, і виглядало то все, як кадри з фільму! Правда, такою ідилією тішились ми не довго - на горизонті почали з'являтись люди схожі на туристів-матрасників (пізніше це підтвердилось, коли одна дама мене запитала чи немає в нас, як ви думаєте, чого??? НАСОСУ!!!). З сторони Чорної Тиси почали підходити група за групою за зовнішніми ознаками місцеві, які мали в планах святкувати тут Івана-Купала (то було 6 липня). Вони швидко встановлювали намети і облаштовували табори. Рубали альпійку і тягали звідкись величезні колоди - виглядало то все як дії тупих орків, які знищували все живе у Володарі кілець! бачили там різні вікові категорії - від 15 і старше. Всі вони були в передчутті потужної гулянки. Ідилія порушена остаточно, вирішили збирати намети і йти ночувати куди подальше, щоб не заважати нікому...


27. А вівці безтурботно бігали туди-сюди


28. релаксація перед збиранням


29. Покидаємо озеро. Табір місцевих вже налічував близько 15 наметів. Цікаво, чи вони хоча б сміття забрали своє..?


30. Стежка з\до озера дуже крута, якщо б падав дощ, думаю нею важко було б пересуватись


31. Розбили табір на хребті


 32. І перед нами була ось така заставка((:


33.


34.


35.


 36. Наступного дня додому. ше й погода зіпсувалась, спускались під дощем. Все ж таки Свидовець гарний!

Сополюк з Днем появи на світ!

Немає коментарів :

Дописати коментар