неділю, 22 жовтня 2017 р.

Trail weekend, або про нові велошляхи (:

Скільки би ті гори не обходив, як би добре не знав ту чи іншу місцевість, завжди трапляються незвідані, приховані, чудові стежки, які ніби причаївшись, чекають багато років, щоб проявити себе тобі саме тут і саме зараз. І віднайшовши їх, ти усвідомлюєш як круто перетинаються життєві стежки з Карпатськими, на скільки сильний симбіоз цих двох сутностей - ти щасливий, ти тут і зараз!
А тепер від роздумів до дій (: Зовсім недавно гуляли в районі гори Ягідна, що знаходиться на Ліснівському хребті поблизу Микуличина і Татарова. Глянувши на карту вирішив пройтися стежками, якими ще не ходив - стартували від відпочинкового комплексу Коруна, підйом на хребет Ліснів, г. Ягідна, спуск в урочище Бредулець (початок Микуличина, поблизу входу в Женецьке урочище, відоме своїм водоспадом Гук). Прогулянка була чудовою, золоті барви осені робили її кольоровою, а пройдені стежки промовляли - тут треба катнути на велосипеді! ((: І ось знову вихідні, прогноз погоди сприятливий, збір необхідного, поїзд (який мене навіть цього разу не дратував (: ), і ми вже на шляху до вершини г. Ягідна

1.
Поїхали! 


2. Світанки в горах прекрасні в будь яку пору, особливо восени!

3. По такій кольоровій дорозі їдеться дуже легко і приємно.

4. Про сам підйом на Ягідну - піднімалися ми не маркованим маршрутом від автостанції в Микуличині. Цей шлях дуже добре підходить для велосипеда, бо приблизно 98% маршруту можна крутити педалі не злазячи з велосипеда (звичайно, якщо ви трохи натреновані їхати вгору ((: ). 

5. Трохи зусиль і ми на вершині. Там гарно! 

6. хребет Ліснів

7. Надивившись чудових краєвидів, закинувши трохи калорій в біоскафандри, рушили далі по хребту в сторону гори Ліснів. 

8. Проїжджаємо вершину (точніше поруч з вершиною (: ) і прямуємо до оооон тієї каплички під лісом, де повертаємо вправо - там і почнеться наш перший трейл

9. Від хребта дорогою з не сильним нахилом заїжджаємо в ліс, а там.. а там починається хардкор! ((: Досить сильні крутяки з камінням змінюються більш пологими ділянками з поворотами, потім знову крутяки, потім кам'яні секції - ухххх - було круто!!

10. Градієнти!

11. Дорога, майже по всій довжині спуску, була встелена досить значним шаром листя, що ускладнювало рух, оскільки не всі перешкоди було видно, але в тому і була якась інтригуючо-хвилююча складова ((: 

12. Кам'яна секція, прокачка тут була знатна ((: 

13. Трасу, протяжністю приблизно 4 км, умовно можна розділити на дві частини - перших два кілометри від верху - хардкрор (складна ділянка) - сильні градієнти, кам'яні секції, потребує навичок і вміння їзди по такому рельєфу, на хадтейлі там може бути сумно ((: після складної ділянки градієнт значно зменшується і дорога стає більш накатистою і технічно простішою - котишся по буковому лісі тримаючись за руль ((:, звичайно що реагуєш на повороти, подекуди колії, калюжі і палки, які ховаються під листям (охх то листя! (: )
Як на мене, дуже хороший трейл, технічно складний, різноманітний, цікавий, потребує навичок на кам'янистих схилах, і схилах з великими градієнтами, закінчення траси приємне і релаксуюче(: 

14. Після невдалої спроби знайти проїзд до наступного трейлу низом, піднялися знову на хребет Ліснів, і покотилися на г. Ягідна, звідки починався другий трейл

15. Другий трейл передбачався не таким складним і більш фановим, крутизна спуску значно менша, і стабільніша, практично відсутнє велике каміння, є декілька поворотів - я би сказав шо цей трейл дуже крутий! 

16. Тут також була велика кількість листя, що робило цю стежку дуже няшною і в той же час небезпечною (один раз таки відбувся вихід з кабіни і полірування обличчя до каменю, але все закінчилось добре ((: )

17. Цей спуск мені дуже сподобався - швидкий, динамічний, є декілька світчбеків - одним словом - КАЙФ!! Цей трейл без проблем можна їхати на хардтейлі. Дуже зручне розташування кінцевої точки - за декілька сот метрів починається підйом на трейл Хом'яка!

Дуже душевне і динамічне прощання з золотою осінню подарували нам гори!

Шукати свій шлях це завжди захоплююче і непередбачуване 

ГориНаші бажають вам віднайти свій шлях! 

Традиційно для зацікавлених повний альбом 


2 коментарі :

  1. Маршрутік фист! Файно там возитися і вар'ювати на роверах!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. вже давно не так файно.. Ягідна і весь той хребет це мекка джиперів всіх мастей, хребет перетворився на автобан, по якому їздять жлоби, і всякі пакарітєлі, слухають кацапську музику і розказуть які ми "ніщєброди", як ми їм заздримо , бо не можемо собі купити джіпа..

      Видалити